Friday, May 4, 2007

Etosha park

Halvveis på oppholdet i Namibia, og med 2 samfunn bak oss, begynnte vi virkelig å glede oss til neste punkt på reiseplanen... Safari i Etosha nasjonalpark!

Parken er et viltreservat, kjent for sitt mangfoldige dyre, plante og fugleliv. Det er dessuten rangert som et av det sørlige afrikas høydepunkter, så det er ikke så rart at vi var spente på hvilke dyr vi ville få se. Visstnok dro vi på en litt dum årstid, siden det nettopp har vært regntid og vannhullene lenger inn i parken er fylt opp. Dette bidrar nemlig til at flere dyr holder seg lenger vekk fra vannhullene nærme veien, og i stedet holder seg inne i den grønne skogen. En del dyr ble det uansett, og da vi dessuten så opptil flere løver, kan man absolutt kalle turen bra.

Et vanlig syn i Etosha. Artig å se hvordan de ulike planteeterne lever sammen i harmoni. Visste dere forresten at giraffer klemmer hverandre? Det ser i hvert fall slik ut når de går sammen to og to, og slynger halsene deres sammen. Ganske søtt egentlig.

Første gang vi så løver var når vi så et par ligge i skyggen på veien nær et vannhull. I begynnelsen trodde vi det bare var to hanner som var utstøtt fra flokken, men etter hvert la vi merke til at det var en hel flokk som gjemte seg inne i skogen. Til sammen talte vi så mange som 5 løver, og det kan godt tenkes at det var enda flere.

Andre gangen vi så løver, var vi så heldige å få se en løvemor med unge. Hadde utrolig lyst til å hoppe ut av bilen og leke med løveungen, men fornufige som vi er sto vi imot trangen. Tipper det hadde blitt kortsiktig moro, hvis den svære moren hadde fått et ord med i laget. Løver er faktisk større enn jeg trodde før jeg så dem, så jeg skjønner godt at det kanskje er greit å holde seg på sikker avstand inne i bilen.

No comments: